thibetstuinen.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Gastenboek
proef
Wat wordt de tuin mooi!

De laatste dagen heeft het het nogal geregent en terwijl ik vandaag druk met wat post bezig was en naar de voorjaarsmarkt in Delfzijl ben geweest, heeft Thi de dakplaten erop gemaakt; dit keer gewone doorzichtige plastic dakplaten, want daar gaat meer zonlicht door naar binnen en zitten we ook niet steeds met een verrot dak die we om de zoveel jaar moeten vervangen of waarvan de singels eraf waaien..
Thi heeft gisteravond de deur er nog hoger in gemaakt, zo komt het beter uit met de vloer die erin komt, anders kregen we op- en afstapjes.
We komen nog 1 dakplaat te kort, maar die komt eind deze week, dan is het dak zover klaar dat de nok erover kan, de windveren en de dakgoten eraan en dan ga ik volgende week even op zoek naar een nieuwe regenton, want die oude was lek en gaat als bloementon dienen.
 
Vanuit huis en vanaf het nw terrasje bij de keuken hebben we een heel mooi uitzicht op de tuin. Alles gaat steeds rijkelijker bloeien!
De rozen zitten volop in de knop en sommigen bloeien hier en daar ook al prachtig. Campanula's en vingerhoedskruid combineren ook prachtig met elkaar. Maar de vingerhoedskruid is lang zo hoog niet als anders...
 
Vanaf het tuinhuis gezien naar de keuken woekerd de valeriaan weelderig zo langzamerhand door de hele zijtuin heen... hij is prachtig, daar niet van, maar hij is zo wild, daar moet ik echt wat van kwijt...
nog iemand stekjes??
 
Vanaf de campanula's-en-vingershoedskruid-tuin is het naar voren één bloemenzee langs het witte hekje. Daar staan o.a. rozen, rode spoorbloem, heucheria met groen- en roodbruin blad en nog een jonge stek van een pruikenboom, die moet ooit nog naar een ander plekje verhuizen, maar geen idee hoe snel die groeit...
 
Tot slot: de cactussen!
Die rode vooraan daar zie je langzaam al een bloemknop open gaan, ze worden weer ècht groot hoor.
Maar kijk eens naar die knop bij de pijl?? Ik dacht eerst dat het een jonge stek was, maar da's dus een joekel van een bloemknop!!!
Ben echt heel erg benieuwd hoe ze gaan worden. Ik hou jullie op de hoogte.
Inmiddels zijn er 3 stekken voor Monique onderweg. Bij de rode was dat even zoeken, evenals bij de gele, want de één heeft heel veel dikke 3-kantige lange stengels en die andere heeft heel veel hele lange platte stengels en aan beiden zaten nog een paar kleine stekken. Ik kan er nu ook eerst niks meer van missen, moet nu weer wachten tot er gangbare stekken aan komen.
Van die met de lange stekken kon ik wel een hele mooie stek nemen, die is nog jong, van 2 of 3 jaar geleden, die andere zijn volgens mij al wel 6 jaar of zoiets... volgend jaar maar eens verpotten in het voorjaar.
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl